Poznajmy się
Cześć!
Nazywam się Gosia i jestem dietetyczką kliniczną oraz psychodietetyczką.
Pomagam budować zdrowe relacje z jedzeniem i uczę jeść intuicyjnie, by uwolnić się z błędnego koła odchudzania i restrykcyjnych diet, bez presji, za to na własnych warunkach i w zgodzie ze sobą.
Prowadzę merytoryczny podcast „Gosia Pielichowska o zdrowym stylu życia na luzie”, w którym przystępnie tłumaczę naukowe treści z dziedzin dietetyki, psychodietetyki, neurobiologii i zdrowia mózgu, pozbawiając je żargonu.
Podcast jest moją pasją, a moją misją jest uczynienie rzetelnej wiedzy naukowej dostępną dla wszystkich, niezależnie od ich związania z branżą dietetyczną czy medyczną.
Podcast jest moją pasją, a moją misją jest uczynienie rzetelnej wiedzy naukowej dostępną dla wszystkich, niezależnie od ich związania z branżą dietetyczną czy medyczną.
Jestem autorką książki „Dieta w Migrenie: naturalne sposoby na życie bez bólu głowy” (wydanej przez wydawnictwo Czarna Owca we współpracy z Fundacją Chorób Mózgu), a także 6-cio tygodniowego programu grupowego „Skuteczne Odchudzanie Krok po Kroku”, w którym pomagam zmienić podejście do odchudzania i jeść intuicyjniej.
Prowadzę wykłady i warsztaty na temat zdrowego stylu życia w korporacjach, a także regularnie występuję w radiu i telewizji (m.in. DD TVN).
Wystąpiłam na TEDxSGH (2023) z przemówieniem „Jedzenie intuicyjne, czyli przywrócenie zaufania do własnego ciała”.
Wystąpiłam na TEDxSGH (2023) z przemówieniem „Jedzenie intuicyjne, czyli przywrócenie zaufania do własnego ciała”.
Zanim poszerzyłam swoje horyzonty w dziedzinie dietetyki, przez niemal 10 lat byłam sportowcem, trenując pięciobój nowoczesny, a następnie strzelectwo sportowe. Dzisiaj aktywność fizyczna stanowi dla mnie formę relaksu i oczyszczenia umysłu 🙂
W wolnych chwilach spaceruję po trójmiejskich plażach ze swoim mopsem, wertuję literaturę naukową albo delektuję się nowymi potrawami, celebrując jedzenie bez wyrzutów sumienia.
Kształciłam się na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym, SGGW w Warszawie, Uniwersytecie SWPS w Warszawie, a także w Wageningen University&Research w Holandii.
Doświadczenie w pracy dietetyka zdobywałam podczas pracy własnej
z Pacjentami i praktyk w szpitalach akademickich, między innymi w Imperial College London (St. Mary’s Hospital).
z Pacjentami i praktyk w szpitalach akademickich, między innymi w Imperial College London (St. Mary’s Hospital).
Gosia Pielichowska mgr dietetyki, psychodietetyk
Łączę wiedzę i umiejętności z zakresu dietetyki klinicznej i psychodietetyki, co pozwala mi spojrzeć na człowieka jako całość, uwzględniając powiązania między psyche a soma.
Ważne linki
Media społecznościowe
Kontakt
+48 504 406 203
E-mail: gosia@dietandmindfulness.com