Dieta w migrenie
Bólów głowy z powodu różnych przyczyn doświadcza ponad 3 miliardy ludzi. Ból głowy, a w tym migrenowy jest na 5. miejscy w klasyfikacji przyczyn niepełnosprawności w grupie
osób od 25 do 49. roku życia. U nastolatków jest na 2. miejscu, zaraz za wypadkami drogowymi.
Jaka powinna być dieta, aby zapobiec migrenie?
Czy dieta może mieć wpływ na przebieg choroby i zmniejszenie częstotliwości nasilenia bólu głowy?
Dzisiejszy odcinek jest nagraniem z mojego wykłady przeprowadzonego podczas
webinaru organizowanego przez Fundację Chorób Mózgu. Pokazuje jak spojrzeć w
szerszej perspektywie na kwestię dietę w migrenie. Nie tylko przez stosowanie
krótkotrwałych i doraźnych rozwiązań niwelujących ból głowy.
Dziękuje Fundacji Chorób Mózgu za zaproszenie.
Zapraszam do słuchania
Gosia
Strona Fundacji Chorób Mózgu: https://www.facebook.com/fundacjachorobmozgu/
Jeżeli masz pytania, pisz śmiało: malgorzata.pielichowska@gmail.com
Zajrzyj na stronę: https://pielichowska.pl/
Zapisz się do newslettera: https://pielichowska.pl/podcast/#newsletter
Odwiedź mnie:
Facebook: https://www.facebook.com/pielichowska.dietetyk/
Instagram: https://www.instagram.com/gosia.pielichowska
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/pielichowska