fbpx

17. Natasza Kotarska – Czekolada najzdrowszym pokarmem świata?

17. Natasza Kotarska – Czekolada najzdrowszym pokarmem świata?

Czekolada najzdrowszym pokarmem świata?

Czekolada może budzić w nas skrajne emocje. Często postrzegamy ją jako coś zakazanego oraz produkt, po

który sięgamy, gdy mamy chwilę słabości, zły dzień czy jesteśmy wzburzeni. Zazwyczaj czekolada kojarzy

nam się wyłącznie ze słodyczami napakowanymi cukrem, utwardzonymi tłuszczami oraz z wyrzutami

sumienia po jej skosztowaniu. Czy faktycznie tak jest?

Do rozmowy na temat czekolady zaprosiłam Natasze Kotarską, która o czekoladzie wie chyba wszystko.

Odpowiemy sobie na pytanie: Czy czekolada faktycznie jest szkodliwa, a może jest jednym z najzdrowszych

produktów na świecie?


Wraz z Nataszą opowiemy o tym, w jaki sposób postrzegamy czekoladę, jaka jest kultura jedzenia czekolady

w Polsce oraz w jaki sposób jedzenie czekolady jest szczególnym treningiem uważności.


Chcesz dowiedzieć się, dlaczego myślenie o czekoladzie jako o czymś złym jest błędne?


Zapraszam do słuchania 🎙

Gosia


Kanał Youtube Nataszy: https://www.youtube.com/channel/UCdwkhFfSCRt-mJ5KwJ55KKw

Dom czekolady: https://domczekolady.pl


Jeżeli masz pytania, pisz śmiało: malgorzata.pielichowska@gmail.com

Zajrzyj na stronę: https://pielichowska.pl/

Zapisz się do newslettera: https://pielichowska.pl/podcast

Odwiedź mnie:

Facebook: https://www.facebook.com/pielichowska.dietetyk/

Instagram: https://www.instagram.com/gosia.pielichowska

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/pielichowska

Bibiografia:

Steinhaus D.A., Mostofsky E., Levitan E.B. i wsp., Chocolate Intake and Incidence of Heart Failure:

Findings from the Cohort of Swedish Men, Am Heart J. (2017); 183: 18–23.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *