Czekolada najzdrowszym pokarmem świata?
Czekolada może budzić w nas skrajne emocje. Często postrzegamy ją jako coś zakazanego oraz produkt, po
który sięgamy, gdy mamy chwilę słabości, zły dzień czy jesteśmy wzburzeni. Zazwyczaj czekolada kojarzy
nam się wyłącznie ze słodyczami napakowanymi cukrem, utwardzonymi tłuszczami oraz z wyrzutami
sumienia po jej skosztowaniu. Czy faktycznie tak jest?
Do rozmowy na temat czekolady zaprosiłam Natasze Kotarską, która o czekoladzie wie chyba wszystko.
Odpowiemy sobie na pytanie: Czy czekolada faktycznie jest szkodliwa, a może jest jednym z najzdrowszych
produktów na świecie?
Wraz z Nataszą opowiemy o tym, w jaki sposób postrzegamy czekoladę, jaka jest kultura jedzenia czekolady
w Polsce oraz w jaki sposób jedzenie czekolady jest szczególnym treningiem uważności.
Chcesz dowiedzieć się, dlaczego myślenie o czekoladzie jako o czymś złym jest błędne?
Zapraszam do słuchania
Gosia
Kanał Youtube Nataszy: https://www.youtube.com/channel/UCdwkhFfSCRt-mJ5KwJ55KKw
Dom czekolady: https://domczekolady.pl
Jeżeli masz pytania, pisz śmiało: malgorzata.pielichowska@gmail.com
Zajrzyj na stronę: https://pielichowska.pl/
Zapisz się do newslettera: https://pielichowska.pl/podcast/#newsletter
Odwiedź mnie:
Facebook: https://www.facebook.com/pielichowska.dietetyk/
Instagram: https://www.instagram.com/gosia.pielichowska
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/pielichowska
Bibiografia:
Steinhaus D.A., Mostofsky E., Levitan E.B. i wsp., Chocolate Intake and Incidence of Heart Failure:
Findings from the Cohort of Swedish Men, Am Heart J. (2017); 183: 18–23.