Jagna Niedzielska o zero waste.
Najnowsze badania wykazują, że w Polsce rocznie wyrzucamy prawie 5 milionów ton żywności. Oznacza to,
że w każdej sekundzie do kosza trafia około 150 kg jedzenia. Wyrzucanie zepsutego jedzenia, którego nie
zdążyliśmy zjeść, jest jednoznaczne z wyrzuceniem pieniędzy do śmietnika.
Zatem co zrobić, aby marnować mniej jedzenia i nauczyć się przechowywać żywność, aby zachować jej
świeżość?
W dzisiejszej rozmowie swoją wiedzą podzieli się Jagna Niedzielska, która o zero waste wie wszystko.
Porozmawiamy o tym, w jaki sposób nie marnować jedzenia, czym jest zero waste oraz zdradzimy jakie
produkty, które z automatu wyrzucamy do kosza, nadal mogą być bezpieczne do spożycia.
Jagna jest edukatorką ekologiczną. Pokazuje jak zarządzać kuchnią, by jeść smacznie, zdrowo zgodnie z
ideą zero waste. Prowadzi program kulinarny na kanale Kuchnia+ oraz jest autorką książek: Bez resztek oraz
Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej.
Zapraszam do słuchania
Gosia
Instagram Jagny: https://www.instagram.com/jagna.niedzielska/
EkoMisja Banku Żywności:https://ios.edu.pl/ogloszenia/jaka-jest-skala-marnotrawstwa-zywnosci-w-
polsce-wyniki-badan-projektu-prom/
Wyniki projektu PROM: https://ios.edu.pl/ogloszenia/jaka-jest-skala-marnotrawstwa-zywnosci-w-polsce-
wyniki-badan-projektu-prom/
Jeżeli masz pytania, pisz śmiało: malgorzata.pielichowska@gmail.com
Zajrzyj na stronę: https://pielichowska.pl/
Zapisz się do newslettera: https://pielichowska.pl/podcast/#newsletter
Odwiedź mnie:
Facebook: https://www.facebook.com/pielichowska.dietetyk/
Instagram: https://www.instagram.com/gosia.pielichowska
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/pielichowska