fbpx

25. Jagna Niedzielska o zero waste.

25. Jagna Niedzielska o zero waste.

Jagna Niedzielska o zero waste.

Najnowsze badania wykazują, że w Polsce rocznie wyrzucamy prawie 5 milionów ton żywności. Oznacza to,

że w każdej sekundzie do kosza trafia około 150 kg jedzenia. Wyrzucanie zepsutego jedzenia, którego nie

zdążyliśmy zjeść, jest jednoznaczne z wyrzuceniem pieniędzy do śmietnika.

Zatem co zrobić, aby marnować mniej jedzenia i nauczyć się przechowywać żywność, aby zachować jej

świeżość?

W dzisiejszej rozmowie swoją wiedzą podzieli się Jagna Niedzielska, która o zero waste wie wszystko.

Porozmawiamy o tym, w jaki sposób nie marnować jedzenia, czym jest zero waste oraz zdradzimy jakie

produkty, które z automatu wyrzucamy do kosza, nadal mogą być bezpieczne do spożycia.


Jagna jest edukatorką ekologiczną. Pokazuje jak zarządzać kuchnią, by jeść smacznie, zdrowo zgodnie z

ideą zero waste. Prowadzi program kulinarny na kanale Kuchnia+ oraz jest autorką książek: Bez resztek oraz

Ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej.


Zapraszam do słuchania 🎙

Gosia


Instagram Jagny: https://www.instagram.com/jagna.niedzielska/

EkoMisja Banku Żywności:https://ios.edu.pl/ogloszenia/jaka-jest-skala-marnotrawstwa-zywnosci-w-

polsce-wyniki-badan-projektu-prom/

 

Wyniki projektu PROM: https://ios.edu.pl/ogloszenia/jaka-jest-skala-marnotrawstwa-zywnosci-w-polsce-

wyniki-badan-projektu-prom/


Jeżeli masz pytania, pisz śmiało: malgorzata.pielichowska@gmail.com

Zajrzyj na stronę: https://pielichowska.pl/

Zapisz się do newslettera: https://pielichowska.pl/podcast/#newsletter

Odwiedź mnie:

Facebook: https://www.facebook.com/pielichowska.dietetyk/

Instagram: https://www.instagram.com/gosia.pielichowska

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/pielichowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *